GRISEFLAKS

- Stilett forteller oljeeventyret

En lattervekkende og livsbejaende cabaret om oljeeventyret

GRISEFLAKS er cabaretforestillingen om hva oljen har gjort med nasjonen Norge. Er vi bortskjemte, utbrente sytepaver eller ressurssterke fredsmeglere og nødhjelpere? Og er vi lykkelige?

Gjennom et knippe komiske, satiriske og poetiske sanger forsøker syv profesjonelle sangere i STILETT å få tak på «den nye folkesjela». Under overflaten ulmer det store spørsmålet: Er det etisk forsvarlig å være steinrike i en verden hvor så mange lever i nød? STILETT leker med musikalske sjangrer og eget selvbilde. Ikke alt er like behagelig å sette søkelyset på.

MANUS, TEKST, MUSIKK: Hanne T. Asheim

URPREMIERE:  17. februar 2011 i Oslo Nye Teaterkjeller’n

REGI: Karina Aase

MEDVIRKENDE: Liv Anna Hagen * Anne Cecilie Røsjø Kvammen * Anne Marte Slinning * Johanne Hagen * Anna-Karin Munkejord * Hege Eide Vik * Karin Kilden

Ensemblet består av profesjonelle sangere som hovedsakelig arbeider innen cabaretsjangeren og trives i skjæringspunktet mellom skjønnsang og humor. Deres siste forestilling, Vi har fått et nytt liv (2009) høstet jubel fra kritikere over det ganske land.

Hanne T. Asheim er en anerkjent tekstforfatter og komponist, som har samarbeidet med STILETT siden 2002. Hun vant Komiprisen – Årets nummer i 2009 med Enkeltindividets protestvise, fremført av Lene Kongsvik Johansen.

UTDRAG FRA ANMELDELSER: 

Foto: Aftenposten

Foto: Aftenposten

Politisk latterbrøl
Dagbladet, med 5 på terningen

Stilig med Stilett
Meningsfylt og blowout-morsom musikalsk satire om følgene av oljeeventyret

Aftenposten

 

 

Forestillingen ble støttet av Revyforfatterforeningen og Norsk kulturråd.